ajánlatkérés

MEDENCE GY.I.K.

Medence építésssel kapcsolatos gyakori kérdések

Nézze át a válaszokat, vagy tegye fel az Ön kérdését!

Molnár Vince: "Tisztelt Medencedoktor! Szeretném megkérdezni, hogy az előrendelés mit takar? Házunk gyakorlatilag kész, a kertépítést július végére szeretnénk megoldani, a medencét elötte, június környékén szeretnénk esetleg Önökkel kiviteleztetni. Kérnek-e valamilyen előleget, változik-e az ár, mennyi idő alatt készül el a medence, problémát jelent-e, ha a kertépítést nem maguk csinálják? köszönettel: M.Vince "

Medencedoktor: -Tisztelt érdeklődő! Az előrerendelésről röviden: Általában a nagykereskedelmi cégek a tavasz kezdetére időzítik szezonnyitó akciójukat, amiben tavalyi jól bevált medencegépészetek és felszerelések találhatók, valamint ilyenkor mutatják be idei újdonságaikat. Mind a két esetben "kedvcsináló" árakat alkalmaznak, meghatározott készlet erejéig, amit mi árpolitikánkban követünk. Szezonnyitás után rendszerint áremelés várható, "ahogy ez itthon lenni szokott"! Előrerendeléskor kedvezményes árakat alkalmazunk, amivel optimális esetben 10-15%, sőt nemritkán 20% is megtakarítható. Ilyenkor, ha az ajánlatunk elfogadásra kerűl a készlet erejéig félretesszük a megrendelt medencéhez szükséges elemeket. Szerződéskötés esetén a normál, és a kedvezményes ár közötti külömbséget kérjük el foglalóként, amit átadás után levonunk a kivitelezési díból. Így Ön meghiusulás, vagy esetleg hosszú csúszás esetén, maximum a kedvezményét veszti el! Részünkről az általunk tartott készlet továbbiakban is kedvezményes áron értékesíthető más megbízó felé. Előleget, nem kérünk be, de a megbízás tartalmát szigorú szerződésben rögzítjük. A Megbízási díjon előszerződés ( megrendelő ) aláírását követően semminemű változtatást nem érvényesítünk különös tekintettel az árakra. ( ha most rendeli meg medencéjét szeptemberben is ugyan annyiba fog kerülni. Egy hónap elegendő a kivitelezéshez Földmunkától-Fürdésig! Nem jelent problémát, de gépeinkkel kisebb tereprendezés térítésmentes!


Palik János: "Télen miért nem lehet a fóliás medencémről leengedni a vizet? "

Medencedoktor: - A fóliázott medencetest fóliája technológiájánál fogva a medencevízvíz nyomására éri el a medencefalnak és padlónak feszülve végleges alakját. Elkerülhetetlen a minimális kondenzkivállás a fólia és a fal között, ráadásul sok esetben a talajvíz nyomásal is számolnunk kell. Nem megfelelő téliesítés esetén a fagy mind a medencefalra, mind a fóliára nyomást gyakorolhat. A vízzel nem megfelelően telített medencetest fóliája ilyen esetekben kis mértékben zsugorodik, alakja változik, károsodhat. Újból vízzel feltöltve nem biztos, hogy megfelelő helyzetben feszül ki, és esetenként nem látjuk a betonszerkezet károsodását sem. Természetesen itt nem az általános tavaszi-nyári és üzemszerű vízcseréről beszélünk ahol a folyamat átlagosan max. 1-2 nap, hanem egy minimum 3-6 hónapos leállásról.


Peteri Ákos: "Át tudom-e építtetni sűlyesztett ( skimmeres ) medencémet, feszített víztükrű medencének? "

Medencedoktor: -Igen! A medencefejet bontjuk vissza a szükséges méretben. Megépítjük a vályú elhelyezésére szolgáló új medencefejet. Ekészítjük az új elvezetéseket. Kiegyenlítő víztározót építünk, vagy ha az akna mérete megfelelő kész tartályt építünk be. Elfalazzuk a skimmert,és a szükségtelen befúvókat ( porszívócsonknak egyet meghagyva )és új padlóbefúvókat helyezünk el, ha a meglévő betonlemez elbírja a szükséges szintemeléshez szükséges rétegvastagságot. Ha nem, kisebb kompromisszumok árán a meglévő befúvókat is hasznosíthatjuk. Kis faláttörésekkel a munka gyorsan kivitelezhető!


Zoeli Noémi: "Anyagilag, mekkora az eltérés ( külömbség ) egy 6x4, és egy 8x5-ös medence kivitelezésnek? "

Medencedoktor: - Nehéz pontos választ adni, mivel a kivitelezés és megvalósítás legköltségesebb elemei a komfortfokozók, automatikák, és az élményelemek. Ezen elemek viszont később is beépíthetők minimális átalakítással, okos előrelátó tervezéssel. Ügyfeleink nagy többsége így nem a méreten próbál megtakarítást elérni, hanem a fennt felsorolt elemek ideiglenes elhagyásával. Így évről évre visszatérve hozzájuk mindíg magasabb színvonalra emeljük medencéjüket ( Pl. fűtés ).Gépészetben, medenceszerkezetben minimális max.15-20% az eltérés. A beépített szerelvények száma ( skimmer, befúvók, reflektorok, padlóürítő ) száma esetenként nem, vagy alig változik. Az összekötő csőhálózat többletköltsége elhanyagolható. A skimmer mérete lehet nagyobb, esetleg kettő db-ot építünk be. A fóliánál (+25m2)arányaiban jelentkezik nagyobb eltérés a meghatározott, viszonylag magas m2 árak miatt. Ha kér egy pontos összehasonlító árajánlatot,megfelelőbb választ kap kérdésére.


Oltár István: "Miért nem vizzáró a zsalukőből épített medencetest? "

Medencedoktor: - Honlapunkon, illetve a "megválaszolt kérdésekben" megtalálja a választ! Ha nem kellő információval szolgáltam kérem jelezze vissza felénk.


Kiss Ferenc: "A kőműves barátom azt mondta, hogy a medencésnek nincs igaza, mert a zsaluköves, folyékony fóliával ellátott medencefal szigetelés vizzáróvá teszi medencémet, és így olcsóbban kicsempézhető? "

Medencedoktor: -A zsalukőfallal épített medenceszerkezet semmi esetre sem tekinthető repedésbiztosnak, és vízzárónak, vasalásánál, illetve anyagánál, technológiájánál ( gondoljon az illesztésekre ) fogva. Környezetének apró statikai mozgását nem képes levezetni, így apró repedések keletkeznek a szerkezetben, ami rövidebb-hosszabb távon súlyosbodó vízvesztéshez, és burkolatának károsodásához vezet ( uszodacsempe, üvegmozaik, és egyéb hidegburkolatok ). Ideiglenesen, a szigetelés sajnos megtarthatja a víznyomást, így egy darabig a "na ugye megmondtam!" helytállónak tünhet. A víztartónak épített un. vasbeton medencék minimum 25-30cm vastag vízzáró betonnal kerülnek kiöntésre, repedésmentes vasalással, a fenék, és függőleges lemez közé beépített un."duzzadócsikkal", szigorú építési fegyelmet betartva, egyben zsaluzva. Nem véletlen a magas áruk. Ha még mindíg bizonytalan kérjen részletes leírást, minőségi és beépíthetőségi tanusítványt a szigetelést gyártó cégtől, és kérjen "felelősségvállalási" nyilatkozatot a kivitelezésre vonatkozóan, gyártó és kivitelező részéről!