ajánlatkérés

Medencefedés

Meghosszabbított fürdőidény

Medencefedés nélkül egy kültéri medence optimális időjárási körülmények mellett átlagosan május végétől augusztusig használható. Medencefedés telepítése után akár áprilistól októberig élvezhető a medencénk.  A medencefedés állandó hőmérsékletet biztosít az időjárás vagy a napszak (éjszaka) okozta lehűlés ellenére,  Élvezze nyílt medencéjét a nyári napokon a medencefedés szegmensek gyors, könnyed eltolásával

Miért javasoljuk medencefedéseinket?

►Csökkennek a fenntartással járó rezsiköltségek

 • Fűtés energia megtakarítás, hiszen a medence hő veszteségének nagy része a vízfelületen fellépő elpárolgásból ered, melyet a medence fölé telepített fedés megakadályoz, így ezzel arányosan csökken a hő veszteség is. A medencefedés által okozott üvegházhatás növeli a fedés alatti tér és a víz hőmérsékletét.
 • Vegyszer költség megtakarítás, a medence fedések telepítése után kevesebb szennyeződés kerül a vízbe pl. falevelek, faágak, rovarok, por, föld. Ezért a vízminőség beállításához kevesebb vegyszer szükséges, ritkább karbantartás igényel.

►Biztonságos medence használat

 • Kisgyermekes családoknál fontos az úszni még nem tudó gyermek védelme illetve a háziállatok (kutya, macska) vízbeesése elleni védelem. Így fontos, hogy a medencefedés nyílászárói kulccsal zárhatóak legyenek illetve a modulok mozgatását stabilan rögzítő stiftekkel, beakasztókkal megakadályozzuk.
 • A medencefedés rögzítése szél és viharok ellen, ezt a speciálisan kialakított fedés szegmensek és sínpálya biztosítja. Az UV sugárzás elleni védelem a polikarbonát  kedvező tulajdonságának köszönhetően kerül szűrésre.

►Megbízható medencefedés

 • A polikarbonát lemezek megbízható és tartós rögzítése az alumínium szerkezetben valamint a homlok és végfalak megerősített szerkezete biztosítják a stabilitást
 • Minimalizálja az esetlegesen télen keletkező károkat a medencében

 

►Medencefedés lényege

 • sínen mozgatható szegmensekből álleltérő keresztmetszetű alumínium profilok alkalmazása
 • áttetsző, légkamrás polikarbonát  vagy SAN lemez felhasználásával készülhet a fedés
 • különféle ajtó megoldások alkalmazhatóak a medencefedésnél
 • igény szerinti színben
 • A medencefedések hasznosítják a legjobban a hőt, mivel télen sem fagy be a medence vize a polikarbonát üvegezésnek köszönhetően.
 • Magas használati érték jellemzi
 • Teljes értékű védelemet ad a medencefedés mind a biztonság, mind pedig a szennyeződések ellen.

Kérjen ajánlatot

►Rövid leírások, műszaki bemutatás.  Kérem keressék fel képgalériánkat, ahol már a megvalósított fedéseket láthatók.

 • MONTANA

Modern, szuperlapos, íves kivitelű alacsony medencefedés. Magassága 0,50-0,80 m között változhat.
Vázprofil natúr eloxált vagy por festett kivitelben lehetséges.  Üvegezése tömör polikarbonát lemez.
Sínrendszere lapos, biztonságosan, kényelmesen járható felületű. Pontos és könnyen kezelhető szegmens orientáció. 

     

 • NEVADA

Modern kort képviselő minimalista stílusú, legalacsonyabb medencefedési konstrukciónk. Magassága szélességi méretétől függően 0,35-0,50 m között változik. Stabilitását a nagyszilárdságú alumínium profilrendszer biztosítja. Üvegezése SAN lemez színes vagy víztiszta kivitelben. Sínrendszere lapos, kényelmesen járható. A homlok és végfal rendelhető fix vagy leszerelhető kivitelben.

 • ARIZÓNA

Alacsony a tájba jól beilleszkedő fedésforma. Magassága szélességi méretétől függően 0,65-1,10m között változik. Stabilitását a nagy szilárdságú alumínium profilrendszer biztosítja. Üvegezése Polikarbonát vagy SAN lemez színes
vagy víztiszta kivitelben. Sínrendszere lapos, kényelmesen járható. A homlok és végfal rendelhető fix vagy felhajtható kivitelben. Rendelhető homlokfalon elhelyezett illetve oldaltolóajtós kivitelben.

 • KALIFORNIA

Klasszikus típus, előnye a medence teljes értékű használata a medencefedés alatt. Magassága szélességi méretétől függően 1,10-2,15m között változik. Stabilitását a nagy szilárdságú alumínium profilrendszer biztosítja. Üvegezése
Polikarbonát vagy SAN lemez színes vagy víztiszta kivitelben. Sínrendszere lapos, kényelmesen járható. A homlok és végfal rendelhető fix vagy felhajtható kivitelben. Rendelhető homlokfalon elhelyezett illetve oldaltolóajtós kivitelben.

 • FLORIDA

Magasított típus, előnye a medence teljes értékű használata a medencefedés alatt. A medencefedés magas belső tere nagymértékben növeli fürdőzésünk, pihenésünk komfortját. Magassága szélességi méretétől függően 2,10-2,45 méter között változik. Stabilitását a nagy szilárdságú alumínium profilrendszer biztosítja. Üvegezése Polikarbonát vagy SAN lemez színes vagy víztiszta kivitelben. Sínrendszere lapos, kényelmesen járható. A homlok és végfal rendelhető fix vagy felhajtható kivitelben. Rendelhető homlokfalon elhelyezett illetve oldaltolóajtós kivitelben.

 • TEXAS

Magasított típus, előnye az épülethez szervesen kapcsolódó medencefedés, mely az úszómedence kényelmes használatát biztosítja. A medencefedés magas belső tere nagymértékben növeli fürdőzésünk, pihenésünk komfortját.
Magassága szélességi méretétől függően 2,15-2,60 méter között változik. Stabilitását a nagy szilárdságú alumínium profilrendszer biztosítja. Üvegezése Polikarbonát vagy SAN lemez színes vagy víztiszta kivitelben. Sínrendszere
lapos, kényelmesen járható. A homlok és végfal rendelhető fix vagy felhajtható kivitelben. Rendelhető homlokfalon elhelyezett illetve oldaltolóajtós kivitelben.

Kérjen ajánlatot


►Néhány szó a polikarbonátról:

A cellás polikarbonát lemezeket un. koextrudálással állítják elő. A polikarbonát lemez alsó és felső lemeze között egy vagy több réteget, üreget hoznak létre, aminek köszönhetően a polikarbonát lemez merevebb, jó hőszigetelő és könnyű. A tömör polikarbonát rendkívül ütésálló, hidegen és melegen is jól megmunkálható,  ragasztható, hegeszthető, nem törik, nem reped. A lemezeket UV védelemmel látják el, így a lapok várható kültéri élettartama min.10 év.

A polikarbonát lemez nagyszerű statikai tulajdonságokkal rendelkezik, jól hajlítható, szép íves felületek képezhetőek vele, ideális a medencefedésekhez. A polikarbonát lemez  kiváló fényáteresztő képességgel bír. Nagyszerűen megmunkálható, vákuum formázható, polírozható, ragasztható, hidegen és melegen hajlítható. A lemez külső felületén egy kiváló minőségű UV stabilizáló réteg található, amely elnyeli a károsító UV sugárzást és megakadályozza a polikarbonát lemez „elöregedését”, sérülését, repedést és nem kívánt elszíneződések keletkezését. A polikarbonát lemezt a medencefedéseknél a kívánt színben alkalmazzuk, mely lehet víztiszta (ez a leggyakrabban kért szín) zöld, világoskék és bronzszínű.

►Alumínium profilok:

Kizárólag saját fejlesztésű alumínium profilokat használunk medencefedéseinkhez, eloxált vagy porfestett kivitelben. A porfestett kivitel  RAL színskála szerint kérhető. A profiljaink gyártója ISO 9001:2008 tanúsítvánnyal rendelkezik. A különböző profilcsaládok teszik lehetővé az egyedi megjelenésű medencefedések gyártását, építését. A medencefedéseinkhez alkalmazott alumínium profilokat a gyártó kizárólag az általunk tervezett rajzok alapján készíti el részünkre. A profilok szélessége minimalizált, hogy a medencefedés a környezetbe kevésbé zavaróan illeszkedjen, modern megjelenést sugalljon. Az alumínium profilokból kivitelezett medencefedések kötőelemei kizárólag rozsdamenetes acélból készülnek, ezzel biztosítva a medencefedés hosszú élettartamát, időtállóságát a magas páratartalmú környezetben